Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2014. október 24., péntek

Tele a kamra, jöhet a tél :))



Az idei évben gyakorlatilag mindent, de mindent igyekeztünk magunknak megtermelni, amire csak szükségünk volt. Nem csak a kicsi veteményesben, hanem a lenti nagyobb kertben is sok mindent ültettünk, vetettünk. Sárgarépa, petrezselyem, paprika, paradicsom, borsó, bab, cékla,téli-nyári káposzta és karalábé, piros-fehér-fekete retek,  saláta, hagyma, kukorica, sok burgonya, vagy ahogy felénk mondják, krumpli, hagymából többféle, padlizsán, cukkini volt az idei év mérlege. Aki kicsit is hozzáértő, annak nem kell ecsetelnem, hogy mindez mennyi rengeteg munkával járt, de így most visszatekintve, na meg betekintve az éléskamránkba egy szó, mint száz, de megérte a sok fáradságot, harcot.

A megtermelt kincsekből rengeteg féle savanyúság készült és rakódott el télére. Készítettünk paradicsomlevet, vegyes savanyúságot, olajos paprikát, erdélyi zakuszkát, paradicsomos paprikát, savanyított paradicsomot. Nemsokára fogjuk taposni a téli káposztát, külön a gyalultat és külön a fejeset. A krumpli is nagyon sikeres volt az idén, 1 zsákkal vetettünk el és lett belőle 13 zsákkal. A zöldborsóból lett 13 kiló, hagyma az kb 100 kiló és megtermeltük magunknak a jövő évi dughagymát is, sőt lesz értékesíthető is, kb 30 liter. Frissen fejtett babunk, amit lefagyasztottunk lett 20 liter. 

Nagyon elégedetten zártuk az idei évi termésbetakarítási szezont, igaz még a kukorica és a téli káposzta kint várja, mikor takarítjuk be őket. Remélem a következő év is legalább ilyen sikeres lesz!



Roskadozó kamrapolcaink :))