Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. február 21., hétfő

Bús düledékeiden......Verecke

Február 19-re virradóra  újra meggyalázták a Vereckei-hágón a magyarok bevonulásának tiszteletére állított emlékművet. Az emlékmű jogviszonya, hovatartozása sokáig tisztázatlan volt, így a magyar kormány a múlt évben adta át a KMKSZ tulajdonába. Matl Péter helyi szobrász alkotása, az elmúlt években a Kárpát-medence lakosságának zarándokhelyévé vált. A tavalyi év folyamán 2 alkalommal is  érte atrocitás az emlékművet, mindkét alkalommal súlyosan megrongálták, leverték a vasbetonból készült burkolatának egy részét, önkényuralmi jelképeket, s Budapestet az 1939-es eseményekért bocsánatkérésre felszólító szöveget mázoltak az oldalára. 
A mostani elkövetés során felgyújtották az emlékművön található koszorúkat. A tettesek az ukrán nacionalista, soviniszta szervezet a Szvoboda felelős tisztségviselői, sőt egyikük magyar felmenőkkel rendelkező fiatalember. Tettükért az ukrán büntetőtörvénykönyv 2. részének 296.cikkelye alapján csoportos garázdasággal vádolják őket, s e törvény értelmében 4-5 éves szabadságvesztésre számíthatnak.

Az őseink bevonulásának tiszteletére állított emlékmű rongálását mindenképpen magyarság elleni cselekedetként kell, hogy értékeljük. Szobrokat állítunk, tehát jelezzük, hogy itt vagyunk... Itt vagyunk, s bármennyire is nehéz megmaradni magyarnak egy ellenséges közegben, mi mégis próbálkozunk.  Itt vagyunk, s nem önszántunkból élünk idegen országban idegenként, hanem gyarmatosított terület ez a mienk. S hogy miért zavar valakit/valakiket  egy emlékművön elhelyezett néhány koszorú?  Miért zavart Petőfi szobra annak idején Beregszászon? Miért fáj ennyire valakiknek , hogy itt vagyunk? Miért nem szólnak arról híradások, hogy magyarok gyalázták meg például a nagy ukrán költő Sevcsenkó szobrát??? Talán azért, mert mi magyarok tiszteljük a másik nemzet kultúráját, értékeit, múltját!   S ez ügyben igazán van mit tanulni tőlünk!

Magyarságunkat sárba tiporhatják, emlékműveinket ledönthetik, mi akkor is itt vagyunk, itt élünk Európa közepén, s bár néha a sors hozzánk mostoha, életterünk szép lassan beszűkül, mégis megmutatjuk a  világnak, a magyargyűlölőknek, hogy újra lesz koszorú a Vereckei-hágón, amit persze újra fel lehet gyújtani, de ilyen cselekedetekkel mindenki a saját,  sőt egész nemzete szegénységi bizonyítványát állítja ki.....

7 megjegyzés:

  1. Sρot οn ωith this ωrite-up, I seriously feel thiѕ amazing site needs much more attentіon.
    I'll probably be back again to read more, thanks for the advice!

    my web page :: v2 cig Review

    VálaszTörlés
  2. Thanks іn favor of shaгing such a fastidious oρinion, pіece of ωritіng iѕ gooԁ, thats why i
    have rеad it entirely

    Feel freе to vіѕit mу page; Visit The Following Web Page
    Also see my webpage > mimidate.Com

    VálaszTörlés
  3. Ηеllo it's me, I am also visiting this website on a regular basis, this web site is in fact nice and the visitors are really sharing pleasant thoughts.

    Here is my blog The Best Property Hair Removal Remedy
    My web page - buddy.boxtwobox.com

    VálaszTörlés
  4. Ι thinκ thе admin of thіs web ρage is aсtuаlly ωorking hаrd in suppoгt of his web site, ѕince herе eveгy matегiаl іs quаlity baѕed matеrіаl.


    Αlso visit my blog post: v2 cigs

    VálaszTörlés
  5. I take ρleasuгe in, result in I ԁiscovеred just ωhаt I ωas takіng a looκ for.

    You've ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

    Feel free to surf to my blog - http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

    VálaszTörlés
  6. So what can this all mean?

    Also visit my page - wonderchoir.Com

    VálaszTörlés
  7. Essentially the flex belt is a belt you strap on about
    your waist and three especially placed pads are what aid contract your abs.


    Also visit my blog post ... Tntfishingcharters.ning.Com

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...